Victorie în duelul cu CSM Miercurea Ciuc

CSM CSU Oradea a învins CSM Miercurea Ciuc într-un meci desfășurat vineri (16.04), la Sala Constantin Jude din Timișoara. Partida contând pentru turneul 12 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 s-a încheiat cu scorul de 92-56.

Partida a demarat cu Watson, Fometescu, Green, Markovic și Baciu. Cel din urmă a fost principalul realizator, acțiunile roș-albaștrilor căutând finalizarea din spațiul de trei secunde, acolo unde diferența de talie a fost evidentă. De altfel, Baciu a speculat acest avantaj în favoarea sa marcând 13 puncte în 14 minute de joc, având 100% la aruncări, pe parcursul primei jumătăți. Apărarea orădeană a funcționat în limite bune, scorul la prima pauză fiind de 23-7.

Secvența a 2-a a fost mai echilibrată. Antrenorul Cristian Achim a rotit jucătorii, oferind minute pentru 11 din cei 12 oameni înscriși pe foaia de arbitraj. Între aceștia s-a numărat și Ramone Moore Jr, jucător aflat la debutul oficial în uniforma roș-albastră. Ecartul a urcat la 20 puncte, scorul la jumătatea partidei fiind de 46-26.

Repriza secundă a început cu un parțial de 13-4 în favoarea roș-albaștrilor. CSM-ul a jucat în continuare cu o formulă alcătuită din patru jucători autohtoni – Marinău, Fometescu, Nicolescu, Baciu și Green. Ecartul a continuat să urce, ajungând la peste 34 lungimi cu zece minute rămase de jucat. De altfel, pe finalul acestei perioade de joc toți jucătorii utilizați punctaseră pe tabela de marcaj.

Sfertul 4 a început cu Marinău și Vescan în teren. Primul l-a servit la semicerc pe Moore pentru o triplă pe tranziție, iar cel de-al 2-lea a înscris pe contraatac pentru a mări diferența la peste 40 puncte. A urmat un nou serviciu din partea lui Vlad, de această dată pentru Nicolescu. Finalul partidei a consemnat o alcătuire cu cinci jucători autohtoni în teren pentru CSM CSU Oradea.

Cătălin Baciu a totalizat 25 puncte, 14 recuperări, 2 capace, Ramone Moore a adăugat 14 puncte, iar Bobe Nicolescu a terminat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea la debut. În replică, Emanual Shepherd a totalizat 14 puncte, iar Rait Riivo Laane a reușit 11 puncte pentru CSM Miercurea Ciuc.

Cursul jocului a permis menajarea lui Arturas Valeika în această partidă. De asemenea, Ramone Moore l-a înlocuit pe Stephen Holt în efectivul formației orădene.

Ca urmare a acestui meci, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 15-5. Următorul adversar este CSM Focșani, meciul fiind programat sâmbătă (17.04), ora 16:00, în transmisiune directă pe FRB TV (YouTube).