Victorie în Elveția!

CSM CSU Oradea a obținut a 3-a victorie consecutivă în deplasare și a 3-a din tot atâtea jocuri disputate în grupele FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Campioana în exercițiu a României a învins pe terenul celei a Elveției, Fribourg Olympic, în etapa a 3-a din Grupa D, scor 79-60.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Barnette, Zekovic și Valeika. primul sfert a consemnat zece schimbări la conducere. Niciuna dintre echipe nu a fost în control, finalizarea fiind la cote înalte. Apărarea orădenilor s-a concentrat asupra jocului de construcție și a provocat 15 posesii pierdute campioanei Elveției în primele 20 minute de joc efectiv. Scorul la prima pauză a fost stabilit de Nikola Markovic de pe semicerc, din serviciul lui Aaron Broussard, fiind de 24-22 în favoarea CSM-ului.

Sfertul al 2-lea a fost controlat de orădeni. Aceștia au avut un nivel foarte bun de joc, alimentându-și ofensiva de pe urma unei defensiva închegate și care a pus în serioasă dificiltate în dese rânduri pe Fribourg. Orădenii au întâmpinat anumite probleme cu greșelile personale, Watson, Barnette și Zekovic fiind sancționați cu câte două pe parcursul primei jumătăți. Având opt marcatori și o rotație de nouă jucători, CSM-ul a intrat la vestiare în avantaj de șapte puncte, scor 42-35.

Elvețienii au început mai bine repriza secundă, apropiindu-se la o posesie în primele două minute, dar Kris Richard a replicat cu două reușite consecutive de pe semicerc pentru a reface avantajul CSM-ului. Apărarea zonă a adus beneficii, dar și efortul individual a fost ridicat. Fribourg a continuat să caute soluții la interior, acolo unde s-a dovedit a fi productivă și precisă. Richard a mărit avantajul orădenilor la 11 lungimi în minutul 26, după o recuperare ofensivă. CSM-ul a continuat jocul bun și a terminat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 62-49.

Sfertul decisiv a demarat cu o reușită de la semidistanță semnată Barnette, prima din acest meci pentru jucătorul nord-american. Apărarea CSM-ului a continuat să fie eficientă, fiind dublată pe alocuri de imprecizia jucătorilor formației gazdă. Broussard a găsit ținta de pe semicerc, iar Barnette și-a găsit ținta pentru a duce avantajul la un nou maxim pe tabela de marcaj, scor 71-49. Finalul a fost controlat de bihoreni, aceștia bifând un succes convingător la prima apariție în Elveția!

CSM CSU Oradea are 3-0 la general și dispune de un avantaj de două victorii față de a 3-a clasată, Fribourg Olympic, la jumătatea acestei faze a competiției. În plus, roș-albaștii au obținut o victorie consistentă în deplasare, chiar pe terenul elvețienilor, lucru ce poate să conteze în economia calificării.

Următorul meci al roș-albaștrilor are loc duminică (10.11), ora 20:00, în compania lui BC CSU Sibiu. Va fi primul meci pe teren propriu după seria de patru disputate în deplasare. Partida contează pentru etapa a 5-a din Liga Națională.