Victorie în fața lui Dinamo București

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 85-68, într-un meci contând pentru etapa a 4-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (22.10), la Oradea Arena.

Cvintetul de start i-a cuprinde pe Neal, Richard, Jocul a demarat sub semnul echilibrului, dar CSM-ul a trecut în avantaj pe finalul secvenței inaugurale. Roș-albaștrii s-au desprins la 21-15 după zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a consemnat echilibru. Dinamo a avut un nivel ridicat de joc, cu Donte Ingram și Toni Katic inspirați în faza ofensivă. CSM-ul a contat pe viteza și viziunea lui Erick Neal, respectiv pe jocul precis și constant al lui Donatas Tarolis pentru a rămâne în avantaj. La jumătatea partidei scorul era de 43-38.

Repriza secundă a fost controlată de bihoreni. În pofida unor momente mai puțin inspirate și lipsite de concentrare, echipa gazdă a găsit soluții în apărare și a prevenit orice încercare a revenire a formației bucureștene. De altfel, CSM-ul a ținut echipa adversă la mai puțin de 70 puncte marcate în această confruntare.

Oradea a terminat meciul cu 71% la aruncările de două puncte și 41% la semicerc. De asemenea, a limitat oponentul la doar patru recuperări ofensive.

Erick Neal a totalizat 17 puncte, 9 pase decisive, Donatas Tarolis a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări, Justin Carter a bifat 16 puncte, iar Kris Richard a terminat cu 12 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Donte Ingram a reușit 20 puncte, Toni Katic a adăugat 17 puncte, iar Andrei Mandache a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții pentru Dinamo București.

Marg Ogden a absentat din angrenajul CSM-ului, fiind incomplet refăcut. De cealaltă parte au absentat Darnel Edge, Radu Vîrnă și Rareș Uță.

CSM CSU Oradea are 2-1 la general după această victorie. În schimb, Dinamo București a ajuns la 2-2.

Următorul meci este programat miercuri (26.10), tot la Oradea Arena. Adversar este Kangoeroes Mechelen. Bilete se pot achiziționa prin intermediul platformei Eventbook.ro.