Victorie în Meciul 2 al seriei cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 88-63, în Meciul 2 din turul inaugural al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat vineri (14.04), la Oradea Arena.

După un start de joc modest de ambele părți, CSM CSU Oradea a trecut în control, având un nivel de inspirație mai apropiat de ceea ce se cere pentru un joc de playoff ce opune sportivi profesioniști. O dată desprinși, roș-albaștrii nu au permis echipei bănățene să revină amenințător. Scorul la prima pauză a fost de 22-14, Darrion Strong stabilindu-l cu o reușită de trei puncte chiar înainte de sirenă. La jumătatea partidei tabela de marcaj indica un avantaj dublu pentru bihoreni, scor 39-23.

Jocul a continuat să se desfășoare favorabil echipei antrenate de Cristian Achim. Ofensiva CSM-ului a funcționat la cote ridicate în sfertula l 3-lea, Stephen Holt și Justin Carter alăturându-se lui Donatas Tarolis pe lista principalilor remarcați la finalizare, iar Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe aducându-și aportul în atac. La intarea în secvența decisivă scorul era de 68-42.

Secvența decisivă a revenit, la limită, Timișoarei. Această perioadă de joc a permis staff-ului tehnic să utilizeze toți jucătorii, Luca Năstruț având mai multe momente strălucitoare în atac, atât la creație, cât și la finalizare. De altfel, CSM CSU Oradea a avut 11 jucători care au punctat, respectiv 10 care au bifat cel puțin o pasă decisivă.

Donatas Tarolis a totalizat 19 puncte, 6 recuperări, Stephen Holt a adăugat 15 puncte, iar Justin Carter a terminat cu 10 puncte, 5 pase decisiv e pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Igor Kesar a izbutit 18 punctr, 6 recuperări, Darrion Strong a adăugat 15 puncte, 4 pase decisive, iar Adam Mirkovic a bifat 15 puncte, 4 recuperări pentru SCM Timișoara.

Scorul general a devenit 2-0. Seria se mută la Timișoara. Meciul 3 se va desfășura marți (18.04), ora 18:00, la Sala Constantin Jude, fiind transmis în direct pe DigiSport, PrimaSport și FRB TV (YouTube). Dacă va fi necesar, Meciul 4 va avea loc tot la Timișoara, două zile mai târziu.