Victorie în Meciul 2 și calificare în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Aceasta este a 7-a calificare între primele patru echipe ale României și cea de-a 5-a în succesiune pentru formația antrenată de Cristian Achim.

Roș-albaștrii au trecut de SCM Timișoara cu scorul general de 2-0 în primul tur al playoff-ului. Miercuri (19.05), CSM-ul a învins cu scorul de 87-70.

Partida a demarat în formula consacrată, cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika în cvintetul de start. Bihorenii sau instalat la conducerea prin tripla lui Holt și au construit un avantaj de zece lungimi, scor 19-9. Timișoara a reacționat și a înscris ultimele zece puncte ale secvenței petnru a restabili egalitatea la prima pauză, 19-19.

În sfertul al 2-lea, după un start echilibrat, jocul ofensiv al gazdelor a funcționat foarte bine, aruncarea de la distanță a intrat și bihorenii au dominat lupta la recuperare, culegând nouă mingi la panoul advers. De cealaltă parte, formația din Timișoara a avut probleme la finalizare. Prin urmare CSM CSU Oradea a profitat și s-a desprins la 48-29.

Repriza secundă a fost controlată de orădeni. Aceștia au avut un moment de relaxare defensivă în debutul secvenței a 3-a, dar ecartul a rămas la peste zece puncte în permanență. Roș-albaștrii au controlat lupta la recuperare și au terminat cu procentaje superioare la aruncări.

Garlon Green a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, Aaron Broussard a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, iar Giordan Watson și Bobe Nicolescu au terminat cu câte 12 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. În replică, Sherwood Brown a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, iar Adam Mirkovic și Milos Komatina au terminat cu câte 12 puncte pentru SCM Timișoara.

Semifinalele Ligii Naționale sunt programate să demareze la începutul săptămânii viitoare. Adversar este BCM U FC Argeș Pitești, seria jucându-se pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Vom reveni cu programul exact după finalizarea primului tur din playoff.

Foto: Roby Boros