Victorie în meciul cu Steaua București

CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 79-46, în ultimul meci din turul sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat marți (09.02), la Cluj-Napoca, fiind transmisă în direct la DigiSport.

Partida a început cu Watson, Fometescu, Holt, Zekovic și Valeika. Bucureștenii au marcat primele cinci puncte ale partidei și s-au aflat în avantaj pe parcursul primelor minute, dar CSM-ul a reacționat și a găsit un nivel de joc superior. Orădenii au preluat conducerea, pe care au menținut-o până la jumătatea partidei, având mai multe momente inspirate în ambele faze ale jocului. Scorul la prima pauză a fost de 21-12.

Nivelul defensiv a fost solid, cel de intensitate corespunzător chiar dacă realizările baschetbalistice nu au fost ideale. Zekovic, Broussard și Holt au punctat de pe semicerc, iar Oradea a avut prezență la recuperare și un procentaj de 69% la aruncările de două puncte după 20 minute de joc. Aastfel, la jumătatea partidei scorul era de 40-25, după un avantaj maxim de 19 lungimi.

Formația bihoreană a jucat mai bine și în sfertul al 2-lea. Apărarea, recuperarea și nivelul de intensitate au fost superioare celor etalate de Steaua în primele 20 minute. A ajutat și faptul că Tudor Fometescu a găsit ținta de pe semicerc pe sirenă, iar Dragan Zekovic și Stephen Holt au punctat la rândul lor de pe semicerc. Steaua a replicat timid cu Kenny Bron și Jake O’Brien, dar Oradea s-a desprins la 19 puncte. Militarii au stabilit însă scorul pauzei, 40-25.

CSM-ul a marcat primele puncte ale reprizei secunde și s-a desprins la 20, dar continuarea orădenilor a fost modestă pe faza ofensivă. De asemenea, tranziția defensivă a fost inexistentă în mai multe rânduri, lucru de care au profitat bucureștenii. Aceștia au redus din deficit, forțându-l pe Cristian Achim să ceară timp de odihnă. Secvența a 3-a s-a terminat cu scorul de 54-39.

Ultimele zece minute au fost la discreția orădenilor. Aceștia au avut numeroase reușite, dar și un nivel defensiv bun. Acest lucru a mărit avantajul și a permis folosirea tuturor jucătorilor, inclusiv a celor mai puțin utilizați la acest turneu.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 9-4 la general și se situează pe locurile 3-6, la egalitate cu Voluntari, Craiova și Pitești la jumătatea sezonului regulat.