Victorie în partida cu Miercurea Ciuc

CSM CSU Oradea a învins CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 87-51, într-un meci contând pentru etapa a 22-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc vineri (04.03), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost controlat de elevii lui Cristian Achim. Aceștia au deschis jocul în forță, fiind agresivi și atenți în apărare. De asemenea, ofensiva orădenilor a funcționat remarcabil, Dovis Bickauskis fiind cel mai inspirat. Lituanianul a înscris 17 puncte pe parcursul primelor 20 minute de joc. Tot 17 puncte a fost diferența între cele două protagoniste la prima pauză, pentru ca la jumătatea confruntării scorul să fie de 48-26.

Repriza secundă nu a schimbat situația. Jocul defensiv al orădenilor a funcționat foarte bine. Staff-ul tehnic a oferit minute de joc tuturor jucătorilor înscriși pe foaia de arbitraj, însă avantajul a continuat să crească pe tabela de marcaj.

Dovis Bickauskis a totalizat 19 puncte, 6 pase decisive, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, iar Bobe Nicolescu a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări. CSM-ul a avut 11 marcatori, fiecare trecându-și numele pe lista marcatorilor încă din prima jumătate a meciului. În replică, Nicolae Ciucă a totalizat 14 puncte, Mihajlo Bogdanovic a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru CSM Miercurea Ciuc.

Primul angajament onorific a fost realizat de handbalistul originar din Ucraina, Oleksandr Starchenko. Acesta este legitimat la CSM Oradea, formație alături de care a oferit o replică solidă Stelei București – cea mai titrată echipă din handbalul românesc, formație situată pe locul al 2-lea în Liga Zimbrilor.

În urma acestui rezultat, roș-albaștrii au un bilanț general de 14-5 în Liga Națională. Următorul meci al CSM-ului este programat miercuri (09.03), ora 19:30, în deplasare, cu Bakken Bears, campioana Danemarcei. Acesta contează pentru sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.