Victorie în primul meci disputat pe teren propriu în 2021

CSM CSU Oradea a învins CSM Focșani în cadrul primei zile la turneul de Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21, găzduit la Oradea. Confruntarea s-a desfășurat joi (14.01), la Arena Antonio Alexe și s-a încheiat cu scorul de 112-68.

Partida a demarat cu Holt, Broussard, Green, Petrescu și Markovic. Ambele echipe au găsit drumul spre coș pe parcursul primelor zece minute de joc. CSM-ul a trecut în avantaj și s-a desprins la 11 lungimi, scor 34-23. Jocul ofensiv al bihorenilor a fost extrem de productiv și de generos, dar și foarte precis. Astfel, Oradea avea 76% la aruncările de două puncte și 17 pase decisive după 20 minute de joc, scorul fiind de 62-30 la jumătatea confruntării.

Repriza secundă a reprezentat un bun prilej pentru roș-albaștri să intre mai adânc în rotație, să folosească un set mai amplu de acțiuni și să evolueze în diferite formule de joc. Mai mulți jucători au beneficiat de minute semnificative de joc, iar acest lucru s-a făcut în condițiile în care nivelul de joc a fost foarte bun pe tot parcursul celor 40 minute.

Cu această ocazie s-a consemnat revenirea în Arena Antonio Alexe a lui Milos Pesic și Cătălin Petrișor. Primul a făcut parte din locul CSM-ului la primele medalii cucerite, bronz în Cupa României 2012 și Liga Națională 2013. Cel din urmă a făcut parte din rotația de bază a orădenilor la primul titlu național din 2016, respectiv la memorabilul parcurs din Basketball Champions League în sezonul 2016/17.

Aaron Broussard a totalizat 18 puncte, Giordan Watson a adăugat 17 puncte, Stephen Holt a terminat cu 15 puncte, 7 pase decisive, Nikola Markovic a bifat 13 puncte, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Milos Pesic a reușit 17 puncte, 7 recuperări, Robert Alan Sampson a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, iar Djordje Simeunovic a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM Focșani.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 6-2. Următorul meci este programat vineri (15.01), ora 19:00, tot la Arena Antonio Alexe. Adversar este CSM Miercurea Ciuc. Partida va fi transmisă în direct pe FRB TV (YouTube).