Victorie în restanța cu CSM Galați

CSM CSU Oradea a câștigat ultimul meci disputat în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au întâlnit pe CSM Galați, luni (10.05), într-o partidă restantă, desfășurată la Sala Transilvania din Sibiu. Rezultatul final al partidei a fost de 96-78.

Jocul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Ambele echipe au rămas datoare în apărare, însă jocul ofensiv a fost precis și productiv de ambele părți. S-au consemnat șase schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Tudor Fometescu a înscris de trei ori de pe semicerc și a oferit CSM-ului în avantaj de opt puncte, scor 27-19, la prima pauză.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj. Formația din Galați avea 70% la aruncările de două puncte după 20 minute de joc. CSM-ul a găsit soluții împotriva defensivei zonă și avea 62% la aruncările din acțiune la jumătatea partidei. Orădenii s-au desprins la un maxim de nouă puncte, însă CSM Galați a replicat cu precădere prin Davor Konjevic, autor a 16 puncte în prima repriză. Scorul la jumătatea partidei a fost de 52-46, după coșul înscris pe sirenă, din propria jumătate, de către James Eads.

Repriza secundă a consemnate câteva acțiuni eficiente împotriva zonei, dar și destul imprecizii în atac. Problemele defensive s-au accentuat, astfel încât gălățenii s-au apropiat amenințător. Arturas Valeika a ajuns la patru greșeli personale, însă Ramone Moore și-a adus aportul în atac pentru CSM. Bobe Nicolescu a punctat pe finalul secvenței a 3-a, dar Galațiul a mai înscris o dată pe sirenă și a strâns la 73-66.

Sfertul 4 a început favorabil orădenilor. Aceștia s-au desprins la peste zece puncte pentru prima dată în această confruntare, Moore, Green și Nicolescu ieșind la rampă în atac, iar Baciu în apărare. Jocul colectiv în defensivă a fost mai bun, efortul fiind altul pe finalul partidei. Avantajul a trecut de 15 lungimi, finalul fiind controlat de bihoreni.

Dragan Zekovic a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, Aaron Broussard a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive, Tudor Fometescu a bifat 13 puncte, 4 pase decisive, iar Garlon Green a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Davor Konjevic a reușit 22 puncte, iar James Eads a adăugat 16 puncte pentru CSM Galați.

CSM CSU Oradea obține a 11-a victorie consecutivă în campionat și termină sezonul regulat pe locul al 2-lea, având un bilanț general de 21-5. În primul tur al playoff-ului adversar va fi SCM Timișoara.