Victorie în restanța cu CSM Târgu Jiu

CSM CSU Oradea a învins CSM Târgu Jiu, scor 85-63, într-o partidă restantă din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Meciul s-a desfășurat luni (05.04), la Târgu Jiu, fiind transmis în direct pe FRB TV.

Partida a început cu Vlad Marinău în cvintetul de start. Alături de acesta, CSM-ul a mizat pe Aaron Broussard, Garlon Green, Nikola Markovic și Cătălin Baciu. Realizările pe tabela de marcaj au fost limitate, ritmul de joc nefiind unul impresionant. Bihorenii au irosit numeroase oportunități de la linia de pedeapsă, fiind în avantaj minim, scor 14-13, la prima pauză.

S-au consemnat 12 schimbări la conducere pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Nivelul de joc al orădenilor a fost modest, lucru de care echipa gorjeană a profitat pentru a se desprinde la două posesii pe tabela de marcaj. Stephen Holt a marcat de trei ori de pe semicerc, dar gazdele au reacționat imediat. Formația din Târgu Jiu a încheiat repriza în avantaj, scor 37-32.

CSM CSU Oradea a punctat de fiecare dată la primele șase acțiuni ofensive, Zekovic aducând avantajul cu o aruncare de pe semicerc, după care Markovic a mărit avantajul în pătrundere și cu o acțiune de pivot pentru a mări avantajul la două posesii în minutul 25. Problemele la linia de pedeapsă au continuat și în secvența a 3-a, echilibrul menținându-se pe tabela de marcaj, dar cu CSM-ul la conducere. Nicolescu a mărit avantajul la opt lungimi după un coș pe recuperare ofensivă, iar Green a găsit ținta de la distanță pentru a urca la peste zece puncte pe tabelă. Gazdele au avut dificultăți în atac, astfel încât după 30 minute de joc scorul a devenit 63-49 pentru roș-albaștri.

Amfitrionii au continuat să arunce de pe semicerc, McClain oprind seria negativă, Replica a venit de la Green, de această dată din interior. Finalul confruntării a fost controlat de către roș-albaștri, aceștia reușind să atingă un nou avantaj maxim pe parcursul secvenței decisive. Diferența a urcat la peste 20 puncte, ultimele minute de joc consemnând prezența pe teren a lui Enzo Vescan și Vlad Marinău împreună.

Garlon Green a totalizat 18 puncte, Stephen Holt a reușit 14 puncte, Nikola Markovic a încheiat cu 14 puncte, iar Giordan Watson a reușit 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Kevin Allen a reușit 21 puncte, 13 recuperări, iar Darien McClain a adăugat 12 puncte, 5 recuperări pentru CSM Târgu Jiu.

CSM CSU Oradea are 11-5 la general după această confruntare și urmează să găzduiască următoarele două confruntări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *