Victorie în restanța cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a depășit Dinamo București, scor 79-67, într-un meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul a avut loc miercuri (06.04), la Arena Antonio Alexe, fiind o restanță din 19 Ianuarie anul curent, contând pentru etapa a 16-a din sezonul regulat.

Jocul a demarat cu un parțial de 7-3 în favoarea CSM-ului. Replica a venit prompt, Dinamo fiind deosebit de inspirată la semicerc, având 50% la acest procedeu. Jocul ofensiv a fost la nivel înalt pe tot parcursul secvenței inaugurale. După zece minute de joc scorul era de 25-23.

Defensivele au funcționat mai bine în sfertul al 2-lea de ambele părți. Situația a continuat să se schimbe pe tabela de marcaj, niciuna dintre combatante nereușind să se desprindă la mai mult de patru lungimi. Nikola Markovic a marcat un coș de trei puncte prin care a stabilit scorul la jumătatea partidei și a adus CSM-ul în avantaj, scor 39-37, după 20 minute.

Imediat după pauză roș-albaștrii s-au desprins pe tabela de marcaj:S tephen Holt a contribuit din nou în ambele faze ale jocului, iar Nikola Markovic și Garlon Green și-au continuat evoluțiile curajoase în partea a 2-a a jocului. Apărarea colectivă a funcționat remarcabil și permis CSM-ului să se desprindă la 59-51.

Dinamo a avut superioritate la recuperare și a avut un joc combinativ mai eficient decât al CSM-ului. În schimb, defensiva orădeană a produs numeroase greșeli în jocul de construcție al adversarului. Absențele jucătorilor de poziția 1 din ambele tabere au pus în mai mare dificultate echipa oaspete. Avantajul orădenilor a atins un maxim de 18 puncte, însă pe finalul jocului bucureștenii au redus din handicap.

Garlon Green a totalizat 16 puncte, 5 recuperări, Stephen Holt a adăugat 16 puncte, 4 intercepții, Nikola Markovic a bifat 14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Alex Gavrilovic a terminat cu 11 puncte, iar Kris Richard a izbutit 10 puncte, 4 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Keith Clanton a totalizat 10 puncte, 11 recuperări pentru Dinamo București.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 17-7 la general. În schimb, Dinamo București a ajuns la 12-14.

CSM CSU Oradea primește vizita lui SCM U Craiova în cursul serii de sâmbătă (09.04), ora 19:00. Meciul nu va fi televizat, dar va fi transmis pe FRB TV (YouTube). Bilete se pot achiziționa pe Eventbook.ro.