Victorie în restanța cu SCM Timișoara

CSM CSU Oradea a învins SCM Timișoara în restanța disputată joi (15.04), în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida de la Sala Constantin Jude, transmisă în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 77-67.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Gazdele s-au instalat la conducere, dar CSM-ul a replicat și a preluat conducerea, scor 8-7, după tripla lui Fometescu. A urmat un parțial de 11-0 în favoarea Timișoarei, echipă ce a trecut în control. Alb-violeții conduceau cu scorul de 23-15 la prima pauză.

Sfertul 2 a început cu un forcing al orădenilor. Vlad Marinău s-a remarcat la finalizare pe fondul unui pressing eficient și a adus opt puncte CSM-ului într-un interval scurt de timp. Timișoara a reacționat și a rămas în avantaj. În penultimul minut al reprizei, Garlon Green a marcat un coș cu fault și a înscris libera suplimentară, dar amfitrionii au pus ultimele cinci puncte pe tabela de marcaj în această perioadă de joc revenind la conducere, scor 38-35.

Sfertul 3 a demarat cu o reușită semnată Valeika, urmată de o triplă din partea lui Green. Cei doi au adus alte puncte pe tabelă pentru a desprinde CSM-ul la două posesii, în timp de Markovic a comis a 3-a greșeală personală în minutul 23. Replica a venit de la distanță, Brown și Dragoste având contribuții la acest capitol. Ofensivele s-au dezlănțuit în această perioadă de joc. Agresivitatea ofensivă a orădenilor a adus avantaje, aceștia beneficiind de mai multe vizite la linia de pedeapsă. Același lucru s-a întâmplat însă și la celălalt panou. Broussard a punctat pe recuperare ofensivă și apoi în pătrundere, Oradea fiind în avantaj minim, scor 60-58, cu zece minute rămase pe timpul regulamentar.

Sfertul 4 a demarat cu Nicolescu la poziția 2, alături de Green la 3, respectiv cu pivoții ex-iugoslavi, adică o formulă cu talie. Conducerea s-a schimbat pe tabela de marcaj. Ofensivele nu au mai fost la același nivel precum în secvența precedentă. După un timeout apărarea orădeană a obținut intercepția, iar Valeika a completat jocul defensiv cu un serviciu pentru slam dunk-ul lui Broussard. Valeika a legat momentele de joc excelente în ambele faze ale jocului, după care Markovic a mărit avantajul la nouă puncte în penultimul minut de joc.

Aaron Broussard a totalizat 20 puncte, Garlon Green a adăugat 14 puncte, iar Arturas Valeika a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Nikola Gajic a replicat cu 19 puncte, 11 recuperări, iar Alex Olah a adăugat 15 puncte, 5 recuperări.

CSM CSU Oradea are 14-5 la general după acest meci.