Victorie la Craiova pentru echipa satelit

CSM CSU 2 Oradea a învins CSU Craiova, scor 73-71, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din Liga 1 Masculin – ediția 2021/22. Meciul a avut loc sâmbătă (26.02).

Partida a demarat modest pentru elevii lui Ivan Gemaljevic. Craiova a reușit să construiască un avantaj maxim de 12 puncte în prima secvență. Orădenii au reacționat și au anulat întregul deficit, reușind să încheie repriza în avantaj, scor 34-33.

Avantajul CSM CSU 2 Oradea a trecut de zece puncte în sfertul al 3-lea, dar gazdele au reacționat. Cele două protagoniste au marcat împreună peste 50 de puncte pe parcursul acestei perioade de joc. Ultimul act a fost însă sărac în realizări. Denis Pătcaș a marcat un coș de două puncte cu care a adus Oradea definitiv la conducere. Tot el a transformat două aruncări libere în ultimul minut pentru a menține pe roș-albaștri în avantaj până la final.

Echipa din Oradea a fost lipsită de Vlad Marinău, Enzo Vescan și David Randiș.

Bogdan Creț a totalizat 24 puncte, 7 recuperări, Raul Igna a adăugat 18 puncte, 7 recuperări, Denis Pătcaș a terminat cu 14 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Cristian Fota a reușit 17 puncte, 10 recuperări, 3 intercepții, iar Iulian Corneanu a adăugat 15 puncte, 8 recuperări.

CSM CSU 2 Oradea are 7-4 la general după această victorie. Roș-albaștrii urmează să primească vizita lui Aurel Vlaicu București.