Victorie la Craiova și prima poziție la încheierea primei faze din LNBM 2019/20

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui SCM U Craiova, scor 75-68, în etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat sâmbătă (18.01), la Craiova.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovovic și Valeika. Gazdele au trecut la conducere în deschiderea confruntării, dar Oradea a trecut în avantaj, vâzându-se egalată de mai multe ori prin puncte încasate pe tranziție, imediat după coș marcat. CSM-ul a intrat în rotație și a reușit să se desprindă la 21-15 după zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a fost controlat de elevii lui Cristian Achim. Dacă în primul act s-a evidențiat Nikola Markovic la finalizare, în cel de-al 2-lea s-a evidențiat Sean Barnette, pentru ca Arturas Valeika să înscrie un rarisim coș de trei puncte în urma unei aruncări executate pe finalul timpului de atac. Craiova a stabilit scorul pauzei, de 40-32, de la linia de pedeapsă.

Sfertul al 3-lea s-a desfășurat sub auspicii similare celui de-al 2-lea. Oradea s-a menținut în avantaj pe tabela de marcaj, diferența oscilând între 6 și 12 puncte. Arturas Vaileka a fost responsabil cu finalizările spectaculoase, iar Kris Richard a contribuit cu puncte pentru a duce scorul la 60-48, cu zece minute înainte de final.

Secvența decisivă a demarat favorabil echipei oltene. Aceasta a înscris primele cinci puncte, însă Valeika, Broussard și Markovic au replicat pentru formația bihoreană, aceasta desprinzându-se la 69-53, cu șase minute înainte de final. Roș-albaștrii au rămas în control până la finalul partidei pentru a obține a 13-a victorie consecutivă în competițiile interne.

Nikola Markovic a totalizat 17 puncte, Sean Barnette a adăugat 12, Arturas Vaielka și Kris Richard au încheiat cu 11 fiecare, iar Aaron Broussard a terminat cu 10. În replică, Tyler Laser a totalizat 20 puncte.

CSM CSU Oradea are 12-2 și se menține pe primul loc la încheierea primei faze din Liga Națională.