Victorie la Galați la meciul 550 în Liga Națională

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui CSM Galați, scor 86-60, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul a avut loc sâmbătă (12.02).

Partida a început favorabil roș-albaștrilor. Aceștia s-au desprins la 13-4 în primele minute de joc, însă a urmat un blocaj total în jocul echipei orădene. Formația gazdă a reacționat cu un parțial de 10-0 prin care a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Primul sfert s-a încheiat cu o aruncare liberă marcată de roș-albaștri, prin care au egalat situația la 14.

Perioada de joc modestă a continuat pentru formația antrenată de Cristian Achim. Gazdele au avut un nivel de intensitate net superior și s-au desprins la șapte puncte în minutul 15 al partidei. Oradea a terminat prima repriză cu doar trei faulturi comise. CSM-ul a marcat ultimele opt puncte ale reprizei, incluzând o liberă transformată de Bickauskis prin care a plecat în avantaj la vestiare, scor 28-27.

Repriza secundă a început sub semnul echilibrului. Stephen Holt a înscris primele șapte puncte ale echipei orădene, după care Garlon Green, Bobe Nicolescu și Kris Richard au adus puncte pe tabela de marcaj. Apărarea a funcționat mai bine, CSM-ul desprinzându-se la zece puncte după tehnicul transformat de Holt. Gazdele au înscris ultimele puncte ale secvenței pentru a strânge la 49-41.

Nikola Markovic a înscris de la linia de pedeapsă și apoi a marcat de pe semicerc. Oradea a înscris primele 13 puncte pentru a mări avantajul la 22 puncte în minutul 33. Finalul partidei a permis staff-ului tehnic să gestioneze minutele jucătorilor, ecartul urcând la 27 puncte. Enzo Vescan a transformat o aruncare de pe semicerc în aplauzele colegilor săi.

Stephen Holt a totalizat 12 puncte, 6 recuperări, Garlon Green a adăugat 11 puncte, 7 recuperări, patru jucători având câte 9 puncte marcate și 11 jucători cu puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. Milos Pesic a replicat cu 15 puncte pentru CSM Galați.

CSM CSU Oradea are 12-3 în Liga Națională după acest meci. Următorul meci este programat luni (14.02), la Constanța.