Victorie la limită în confruntarea cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a învins Dinamo București, scor 66-64, în cadrul penultimei etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc vineri (29.03), la Oradea Arena.

Primul sfert a fost din nou modest pentru formația orădeană, similar celor consemnate la precedenta apariție oficială. Apărarea a fost lipsită de agresivitate, fiind depășită cu regularitate în spațiul de trei secunde. În atac, procentajul la aruncările de două puncte a fost de 25% după primele zece minute de joc, nivelul de exprimare colectivă lăsând de dorit. Oradea a pierdut cinci posesii și s-a văzut condusă, scor 14-18.

Jocul modest al echipei antrenate de Cristian Achim a continuat pe tot parcursul sfertului al 2-lea. Numărul posesiilor pierdute a ajuns la 12, iar procentajul la aruncările din acțiune a fost de 40% la jumătatea partidei. De altfel, Oradea a adăugat alte 14 puncte la zestre, mult prea puțin pentru nivelul așteptărilor. De cealaltă parte, Dinamo a rămas în avantaj practic pe toată durata primei jumătăți și a plecat la vestiare în avantaj de o posesie, scor 28-31.

Pe parcursul secvenței a 3-a s-a consemnat o schimbare în ritmul ofensiv al echipei. Prezența lui Cătălin Baciu în spațiul de trei secunde a început să fie exploatată în sfărșit, după o primă repriză în care Oradea a fost inferioară inclusiv la acest capitol. Baciu a punctat cu generozitate, fiind secondat de Toddrick Gotcher. Gazdele au reușit un parțial de 14-2 prin care au venit la conducere. Sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 57-49.

Secvența decisivă a readus problemele în jocul ofensiv al echipei gazdă. CSM-ul a înscris doar nouă puncte în ultimul act, iar Dinamo a reușit să vină la conducere printr-un coș de trei puncte semnată Andrei Mandache. Replica a venit de la Jon Arledge, cu aceeași monedă. Finalul partidei a consemnat numeroase erori și imprecizii de ambele părți. Meciul s-a terminat cu victoria echipei orădene.

Cătălin Baciu a totalizat 13 puncte, 10 recuperări, Toddrick Gotcher a adăugat 12 puncte, 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Sean Evans a reușit 19 puncte, 6 recuperări, iar Andrei Mandache a terminat cu 14 puncte, 2 intercepții pentru Dinamo București.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanț general de 14-3 și se menține pe locul al 2-lea în TOP 10. În schimb, Dinamo București are 5-12.

Joi (04.04), ora 18:15, la BT Arena din Cluj-Napoca. Adversar este U-BT din localitate.