Victorie la limită în confruntarea cu SCM U Craiova

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 63-61, într-un meci din etapa a 28-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (09.04), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost controlat cu autoritate de gazde. Roș-albaștrii au câștigat primul sfert, unul de mare angajament, la o diferență de două posesii. Nivelul de joc al orădenilor a fost net superior în secvența a 2-a, atunci când apărarea a impresionat, iar CSM-ul a realizat un parțial de 22-8. Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 42-23.

Repriza secundă a consemnat un cu totul alt joc. Agresivitatea Craiovei a fost prea dificl de gestionat pentru echipa antrenată de Cristian Achim. CSM-ul nu a mai găsit soluții în atac, înregistrând numeroase posesii pierdute. Oltenii s-au apropiat amenințător, Michael Qualls marcând două coșuri de trei puncte în interval de câteva secunde, același jucător având ultima acțiune a partidei. Apărarea lui Stephen Holt a fost mai bună, iar CSM CSU Oradea a obținut victoria.

Mark Ogden a totalizat 15 puncte, 4 recuperări, Stephen Holt a adăugat 10 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard și Cătălin Baciu au bifat câte 9 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Michael Qualls a totalizat 22 puncte pentru Craiova.

Publicul orădean a trăit cu sufletul la gură finalul partidei. Acesta i-a susținut pe favoriți de la un capăt la celălalt, chiar dacă jocul CSM-ului a lăsat foarte mult de dorit în repriza a 2-a.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 18-7 la general și se situează pe locul al 4-lea în Liga Națională. În schimb, SCM U Craiova a ajuns la 16-10 și coboară pe locul 6.