Victorie la Lisabona

CSM CSU Oradea a obținut a 2-a victorie în FIBA Europe Cup, Grupa K – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au depășit Sporting CP Lisabona, scor 83-77, în etapa a 2-a.

Partida a demarat cu Bickauskis, Richard, Holt, Green și Gavrilovic. Jocul a fost echilibrat pe tot parcursul primei reprize, scorul fiind la rândul său strâns, cu precădere în primele zece minute de joc. Kris Richard a avut un aport important la început, dar a comis două greșeli personale. Acealași lucru l-a făcut Gavrilovic. La prima pauză scorul a fost de 24-20 în favoarea orădenilor.

Jocul ofensiv al echipei antrenate de Cristian Achim a fost extrem de productiv și în sfertul al 2-lea. Nikola Markovic a ieșit în evidență, rezolvând numeroase acțiuni cu sânge rece, punându-i în mare dificultate pe cei de la Sporting. El a terminat prima repriză cu 20 puncte, având 7/7 la aruncările din acțiune. CSM-ul s-a desprins la peste zece lungimi, însă a întâmpinat probleme cu greșelile personale. Markovic a încheiat repriza cu un coș pe sirenă pentru a duce scorul la 49-39 pentru CSM CSU Oradea.

În debutul sfertului 3, Gavrilovic a fost sancționat cu două greșeli personale. Francezul a protestat și a primit fault tehnic, ajungând la cinci greșeli personale în minutul 22. Nu a fost singura problemă pentru CSM Oradea, întrucât lusitanii au realizat un parțial de 15-2 pentru a prelua conducerea. S-au consemnat câteva schimbări la conducere, dar Sporting a marcat ultimele șase puncte ale acestei perioade de joc pentru a prelua conducere, scor 62-60.

Sporting a înscris de pe semicerc, însă Paliukenas a replicat de două opri pe pătrundere. Tripla din colț a lui Richard a adus CSM-ul în avantaj la jumătatea secvenței decisive. Bickauskis a contribuit la finalizare de două ori, inclusiv pe recuperare ofensivă, după care Markovic a finalizat o acțiune individuală pentru a desprinde Oradea la șase puncte cu trei minute înainte de final. Gazdele au venit la un singur punct cu ceva mai mult de un minut și jumătate rămase de jucat. Bickauskis a suferit o accidentare în pătrundere, fiind purtat pe brațe spre banca de rezerve. Nicolescu i-a luat locul și a transformat liberele aferente. Tripla lui Holt a dus Oradea la două posesii în ultimul minut de joc. Roș-albaștrii s-au apărat excelent reușind victoria.

Nikola Markovic a totalizat 24 puncte, 4 recuperări, Kris Richard a adăugat 18 puncte, iar Garlon Green a terminat cu 11 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Travante Williams a replicat cu 23 puncte pentru Sporting.

CSM CSU Oradea are 2-0 la general în urma acestui meci.