Victorie la meciul 70 în cupele europene

CSM CSU Oradea a debutat cu dreptul în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Aflată la cel de-al 70-lea meci în cupele europene, sprijinită de un public inimos și activ, formația bihoreană a depășit Benfica Lisabona, scor 68-56.

Partida a demarat în forță pentru orădeni. Stephen Holt a înscris de trei ori consecutiv de pe semicerc, iar acesta împreună cu Kris Richard au contabilizat 21 puncte în secvența inaugurală. Oradea a avut o prestație ofensivă de excepție pe tot parcursul primelor zece minute de joc, scorul fiind de 30-20.

Secvența a 2-a a adus în prim plan apărarea CSM-ului. Patru jucători aveau câte două greșeli personale comise la jumătatea acestei perioade de joc, lucru ce a subliniat nivelul de agresivitate în apărarea gazdelor. Nikola Markovic și-a adus aportul, însă Oradea a întâmpinat probleme la linia de pedeapsă. Cu toate acestea, avantajul a continuat să crească, scorul după 20 minute de joc fiind de 49-30.

Repriza secundă a demarat avântat pentru orădeni. Aceștia au reușit două intercepții consecutive în jumătatea adversă de teren, însă nu au reușit să fructifice aceste situații. Benfic a reacționat și a izbutit un parțial de 21-10 prin care a echilibrat disputa, intensificându-și nivelul în apărare. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 59-51.

În debutul secvenței decisive s-a consemnat eliminarea lui Frank Gaines, astfel încât lusitanii au avut mari probleme din punct de vedere al acțiunilor individuale. Defensivele au fost impresionante, însă atacu a suferit cumplit la ambele capete ale terenului. Oradea a găsit soluții pentru a 3-a oară în actuala campanie continentală să țină adversarul la mai puțin de 60 puncte marcate. Tabela de marcaj nu s-a modificat în ultimele trei minute, iar pe tot parcursul sfertului 4 s-a înregistrat un parțial de 9-5.

Stephen Holt a totalizat 17 puncte, 8 recuperări, Kris Richard a adăugat 16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții și un capac, iar Alex Gavrilovic și Nikola Markovic au reușit câte 10 puncte fiecare pentru învingători. De cealaltă parte, Frank Gaines a totalizat 13 puncte, 2 intercepții, iar Jose Silva a adăugat 12 puncte pentru Benfica.

Aaron Broussard a fost întâmpinat de publicul orădean cu căldură. De asemenea, conducerea CSM Oradea a ținut să marcheze prima sosire a lui Aaron la Oradea după ce a plecat de la această echipă cu un tablou, oferind publicului orădean care l-a îndrăgit atât se mult să-l ovaționeze la scenă deschisă pe unul dintre cei mai buni jucători și oameni care au evoluat în istoria secției de baschet a clubului. Broussard nu a jucat, fiind recent diagnosticat cu ruptură musculară.

CSM CSU Oradea are 1-0 la general în Grupa K din FIBA Europe Cup. Următorul meci este programat miercuri (15.12), ora 21:00, la Lisabona, în compania lui Sporting CP.