Victorie la meciul 75 în cupele europene

CSM CSU Oradea a învins Sporting CP Lisabona, scor 72-55, în cel de-al 75-lea meci internațional din istoria clubului. Partida a avut loc vineri (18.02), la Arena Antonio Alexe și contează pentru etapa a 5-a din Grupa K în TOP 16 din FIBA Europe Cup

Roș-albaștrii au început meciul cu Bickauskis, Richard, Holt, Green și Gavrilovic. Cel din urmă a deschis scorul cu o aruncare de pe semicerc, pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de atac. Oradea a marcat primele șapte puncte ale confruntării, însă lusitanii au reacționat. Ambele protagoniste s-au confruntat cu dificultăți în atac. Scorul la prima pauză a fost de 11-7.

Secvența a 2-a a decurs sub semnul echilibrului. Sporting s-a apropiat amenințător în mai multe rânduri, dar CSM CSU Oradea a reacționat de fiecare dată pe parcursul secvenței a 2-a și s-a menținut în avantaj pe tabela de marcaj. Numărul erorile a crescut de ambele părți, cele două combatante marcând câte 14 puncte fiecare în secvența a 2-a. Astfel, la jumătatea întâlnirii scorul era de 25-21.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 8-2 prin intermediul căruia CSM CSU Oradea s-a desprins pentru prima dataă la zece lungimi. Portughezii au reacționat și s-au apropiat pe tabela de marcaj, dar elevii lui Cristian Achim au rămas în avantaj pe tot parcursul jocului. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 44-41.

Ultimul act a fost dominat de roș-albaștri. Aceștia s-au dezlănțuit pe faza ofensivă, Stephen Holt transformând întreg efortul impresionant depus în apărare și a găsit ținta de la mare distanță în mai multe rânduri. Finalul partidei a adus tinerii în teren, Vlad Marinău marcând un coș de trei puncte cu panoul.

Stephen Holt a totalizat 21 puncte, Alex Gavrilovic a adăugat 14 puncte, iar Dovis Bickauskis a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Travante Williams a totalizat 16 puncte, 6 recuperări pentru Sporting.

CSM CSU Oradea obține a 5-a victorie în această fază a competiției și se clasează pe primul loc al Grupei K. Astfel, roș-albaștrii se vor duela cu Bahcesehir College, în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22.