Victorie la primul meci ce a necesitat prelungiri în Oradea Arena

CSM CSU Oradea întâlnește Itelyum Varese în cadrul ultimei etape din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida are loc miercuri (07.02.2024) cu începere de la ora 20:00, în Oradea Arena.

Formația orădeană a obținut victorii în ultimele patru apariții oficiale. Trei s-au consemnat în Liga Națională, iar una în FIBA Europe Cup. CSM-ul a triumfat după prelungiri, scor 96-89, în duelul cu CSO Voluntari la finele săptămânii trecute. Interesant este că jocul cu ilfovenii a fost primul ce a necesitat o repriză de prelungiri de la mutarea echipei în noua sală polivalentă din oraș.

Kris Richard a înscris două coșuri cruciale pe finalul timpului regulamentar. Americanul cu cetățenie română a trimis meciul cu CSO Voluntari în repriza suplimentară la cel de-al 260-lea meci oficial susținut în uniforma CSM Oradea.

Erick Neal a totalizat 17 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții și 23 la eficiență, fiind liderul echipei la aceste capitole statistice. Fundașul american tocmai a bifat cea de-a 60-a apariție în baschetul românesc (53 în LNBM, 7 în Cupa României). El a mai jucat 23 partide în cupele europene în uniforma roș-albastră.

În fine, Toddrick Gotcher a avut o prestație consistentă și a avut cel mai bun indice +/- (21 în 22 minute de joc) la primul meci împotriva echipei de la care a venit la CSM CSU Oradea. El a bifat a 20-a apariție în competițiile interne pentru echipa de pe Crișul Repede.

Amintim că CSM CSU Oradra se duelează cu Itelyum Varese într-un meci decisiv pentru calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup. Ambele echipe au 2-3 la general. Echipa antrenată de Cristian Achim are nevoie de o victorie indiferent la ce diferență pentru a-și asigura clasarea pe locul 2 în Grupa N, unul ce asigură prezența în sferturile de finală ale întrecerii.

Bilete pentru meciul cu Varese – un club de mare tradiție în baschetul european – se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Foto: Roby Boros