Victorie la scor în primul meci oficial la Oradea Arena

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 84-61, la prima apariție oficială în Sala Polivalentă Oradea Arena. Roș-albaștrii au repurtat un succes zdrobitor într-un meci contând pentru etapa a 2-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

Meciul a început cu Neal, Richard, Carter, Tarolis și Baciu. Roș-albaștrii au deschis jocul excelent, instalându-se la conducere, scor 10-3, în primele minute de joc. Continuarea a fost și mai bună, CSM-ul reușind să construiască un avantaj consistent inclusiv după ce s-a intrat în rotație. Luca Năstruț a primit minute de joc și a profitat de ele, reușind un coș de trei puncte în aplauzele publicului prezent în Oradea Arena. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 30-10.

Sfertul al 2-lea a început în aceeași notă. Formația din Voluntari nu a reușit să se deblocheze, apărarea orădeană fiind remarcabilă. Roș-albaștrii s-au desprins la peste 30 de puncte, însă finalul reprize a fost favorabil echipei vizitatoare. La jumătatea partidei scorul era de 48-27.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, însă sub controlul roș-albaștrilor. Aceștia au găsit soluții să mențină un avantaj consistent, fiind superiori atât în ceea ce privește precizia, cât și lupta la recuperare. Oradea a câștigat fiecare secvență de joc, cu precizarea că sferturile 2, 3 și 4 s-au încheiat la diferențe de câte un punct în favoarea CSM-ului.

Cu toate că a avut doar 27% la aruncările de pe semicerc, CSM CSU Oradea a bifat o victorie la peste 20 puncte, în condițiile în care a dominat spațiul de trei secunde (41-31 la recuperări, 44-30 la punctele din spațiul de trei secunde). De asemenea, raportul punctelor după posesie pierdută a fost de 18-8, cel al punctelor aduse de unitatea a 3-a a fost de 33-14, iar învingătorii au terminat meciul având 14 procente în plus la aruncările din acțiune.

Mark Ogden a totalizat 20 puncte, 8 recuperări, Erick Neal a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, Donatas Tarolis a izbutit 14 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard și Justin Carter au contribuit cu câte 11 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Lucas Tohătan a reușit 12 puncte, iar Tekele Cotton a terminat cu 11 puncte4 pase decisive pentru CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea are 1-0 la general după această partidă în Liga Națională. Urmează debutul în FIBA Europe Cup, programat pentru miercuri (12.10), ora 21:00, în fieful lui Cholet Basket.