Victorie la Sibiu in primul meci din 2020

CSM CSU Oradea a câștigat meciul cu BC CSU Sibiu în etapa a 12-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 201o/20. Rezultatul final al primului meci din 2020 a fost de 85-63.

Partida a demarat cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic si Valeika. Ros-albastrii s-au instalat la conducere în debutul confruntării, Richard avand un aport consistent la finalizare. Valeika a comis două greseli personale devreme, dar CSM-ul s-a desprins la 18-3 pe tabela de marcaj. Sibiul a reacționat si s-a apropiat la 23-18.

In sfertul al 2-lea, Oradea a continuat să se mențină în avantaj. Noua jucători au avut contributii, incluzandu-i pe Baciu, Petrescu si Reljic. În pofida problemelor cu greselile personale la Markovic, bihorenii au ramas in control pe tabela de marcaj. Scorul la jumătatea partidei a fost de 44-34.

Repriza a 2-a a început cu un parțial de 13-2 prin care oaspeții s-au desprins la un nou maxim, de 21 puncte in minutul 25. Baciu si Valeika au comis a 3-a greșeală personală fiecare în debutul reprize secunde. Gazdele au ajuns de multe ori la linia de pedeapsă, iar blocajul defensiv al bihorenilor a ramas dator, însă la intrarea în sfertul 4 scorul era de 62-48.

Sfertul 4 a demarat echilibrat,  însă Oradea se află la adăpostul celor peste zece puncte, avantaj construit în primele 30 minute de joc. Richard a găsit tinta de pe semicerc, apărarea continuând să funcționeze. Finalul a fost controlat de ros-albastri.

Richard a totalizat 17 puncte, Zekovic a adăugat 15, Broussard a terminat cu 13, iar Watson a avut 12.

Sean Barnette a absentat din cauza unei probleme de sanatate. Oradea a fost lipsită si de Bine Nicolescu,accidentat la fața.

In urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 10-2 si se mentine pe locul 2.