Victorie la Timișoara

CSM CSU Oradea a învins SCM Ohma Timișoara, scor 67-62, într-un meci disputat marți (12.04), la Sala Constantin Jude din Timișoara. Partida, o restanță din etapa a 14-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22, a fost transmisă în direct la DigiSport și LookSport, respectiv pe FRB TV.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, nivelul realizărilor pe faza ofensivă fiind scăzut. CSM-ul a trecut în avantaj și s-a menținut pe tot parcursul primei reprize. La capătul secvenței inaugurale scorul era de 17-12.

Gazdele s-au apropiat și au avut mai multe șansa să preia inițiativa pe tabela de marcaj, dar Oradea a reacționat și a găsit soluții să se mențină în avantaj. Finalul reprizai a consemnat un parțial de 10-0 prin care vizitatorii s-a desprins la 35-23.

Timișoara a înscris două coșuri de trei puncte în debutul reprizei secunde și a înjumătățit deficitul. Formația orădeană a reușit să reacționeze și să refacă avantajul de la jumătatea partidei. Bănățenii au avut ultimul cuvânt al secvenței a 3-a pentru a strânge la 53-44.

Alex Olah a marcat primele patru puncte ale sfertului 4, în timp ce ofensiva orădeană a întâmpinat dificultăți. Alex Gavrilovic a oprit momentul delicat al echipei orădene cu o acțiune de pivot. Timișoara a continuat revirimentul și s-a apropiat la două puncte. A urmat un parțial de 6-0 în favoarea CSM-ului prin care s-a desprins la zece puncte pe tabela de marcaj. Timișoara a reușit un parțial de 7-0 prin care a venit la o posesie cu un minut înainte de final. Nikola Markovic a marcat un coș de trei puncte din colț într-un moment dificil, iar Oradea a rămas în avantaj până la final.

Alex Gavrilovic a totalizat 14 puncte, Nikola Markovic a izbutit 13 puncte, Kris Richard a bifat 10 puncte, 4 pase decisive, iar Garlon Green a adăugat 10 puncte, 10 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Alex Olah a reușit 18 puncte, 14 recuperări pentru SCM Ohma Timișoara.

Ambele echipe au avut absenți în acest meci. Strahinja Jovanovic nu a avut drept de joc pentru Oradea, iar Dovis Bickauskis este accidentat. De cealaltă parte au lipsit patru jucători din diferite motive. Este vorba despre Gary Talton, Sherwood Brown, Laci Lazar și Nikola Gajic.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 19-7 și se menține pe locul 4. Cele două echipe se duelează din nou vineri (15.04), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.