Victorie la Timișoara

CSM CSU Oradea a obținut a 6-a victorie consecutivă în toate competițiile. Campioana României a învins pe terenul lui SCM Timișoara, scor 94-80. Partida contează pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.

Partida a început cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Jocul a fost deschis de roș-albaștri cu un parțial de 10-2, Dragan Zekovic ieșind la rampă la finalizare. Jocul a continuat mai bine pentru formația gazdă în condițiile în care Oradea nu a avut ritm pe faza ofensivă. Numeroase acțiuni grăbite, multe greșeli la construcție și imprecizii la finalizare au îngreunat misiunea roș-albaștrilor. Astfel, scorul la prima pauză a fost de 14-14.

Timișoara a trecut pentru prima dată în avantaj în debutul secvenței a 2-a, prin intermediul unei triple semnată Nikola Pesakovic. Au urmat numeroase reușite din partea lui Troy Franklin, acesta reprezentând o veritabilă provocare pentru apărarea orădeană. Sean Barnette a avut un nivel de intensitate foarte bun, iar Broussard a adus un plus ceea ce privește ritmul acțiunilor, pentru ca Zekovic să continue să puncteze. CSM CSU Oradea a terminat repriza în avantaj, scor 36-32.

CSM-ul a deschis bine repriza secundă, reușind să se desprindă la zece lungimi. Zekovic a continuat să puncteze de pe semicerc, iar Barnette a avut un nivel de joc ridicat, incluzând realizări pe tabela de marcaj. Richard a comis a 3-a greșeală personală, iar gazdele au redus din deficit apropiindu-se amenințător. Oradea a încheiat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 62-56.

Ofensiva orădeană a produs 15 puncte în primele trei minute și jumătate, roș-albaștrii desprinzându-se la 15 lungimi. Zekovic a menținut procentajul impresionant de la mare distanță ecartul continuând să crească pe tabela de marcaj. Finalul a fost controlat de orădeni.

Dragan Zekovic a totalizat 28 puncte, Aaron Broussard a terminat cu 19 puncte, Sean Barnette a avut 18 puncte, iar Giordan Watson a terminat cu 10. În replică, Troy Franklin a avut 30 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 4-2 la general în LNBM.