Victorie obținută în penultima secundă în confruntarea cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 81-80, în cadrul etapei 21 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au fost conduși pe tot parcursul meciului, dar au marcat coșul victoriei în penultima secundă de joc pentru a menține activă seria de victorii în campionatul României. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, într-o sală plină și cu o atmosferă de excepție.

Formația din Sibiu a început excelent partida. Roș-albaștrii au condus o singură dată, scor 5-4, însă oaspeții s-au desprins la opt lungimi până la jumătatea primei secvențe. Oradea nu a găsit soluții împotriva energiei ți agresivității echipei oaspete, astfel CSU conducea cu 24-17 la prima pauză.

Situația nu s-a schimbat în favoarea bihorenilor în secvența a 2-a. Sibiul a dominat copios spațiul de trei secunde în timp de Oradea a forțat aruncări de la mare distanță. Astfel, la jumătatea întâlnirii, CSM CSU Oradea avea doar cinci coșuri de două puncte marcate și cu cinci reușite din acțiune mai puțin decât adversarul. vizitatorii aveau un procentaj net superior la aruncări după 20 minute de joc, atunci când scorul a fost de 43-35 în favoarea lui CSU Sibiu.

Repriza secundă a demarat sub aceleași auspicii. Roș-albaștrii au alergat după adversar, lipsindu-le inspirația și fiind apăsați de presiunea pe rezultat. Sibiul a rămas în control și a terminat sfertul al 3-lea cu același ecart precum precedentul, scorul find de 60-52.

Sfertul 4 a demarat mai bine pentru roș-albaștri. Aceștia au pus presiune pe adversar și s-au apropiat amenințător. Antrenorul Tomas Rinkevicius a fost sancționat cu două greșeli tehnice, fiind descalificat cu șapte minute rămase de jucat, la scorul de 62-57. CSM-ul a preluat conducerea în minutul 35, prin tripla lui Stephen Holt, scor 66-65.

Replica a venit de la Monyea Pratt, autor al unui coș de trei puncte. Sibiul s-a desprins la cinci puncte, dar a avut mari dificultăți la linia de pedeapsă, ratând patru astfel de aruncări în ultimele minute de joc. Kris Richard a transdormat trei aruncări libere și a egalat la 77. Finalul partidei a produs patru schimbări la conducere, Donatas Tarolis fiind eroul orădenilor, acesta marcând ultimele patru puncte ale echipei, inclusiv coșul decisiv, în penultima secundă de joc. Lituanianul a așezat în coș o minge ce inițial a refuzat să intre din aruncarea lui Kris Richard, cel care marcase coșul victoriei în precedentul meci de campionat, disputat luna trecută la Pitești.

Erick Neal a totalizat 20 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, 9 recuperări, Mark Ogden a terminat cu 14 puncte, Kris Richard a avut 12 puncte, iar Nikola Markovic a încheiat cu 10 puncte, 9 recuperări pentru CSM Oradea. În replică, Gaston Whelan a reușit 18 puncte, 8 pase decisive, 3 intercepții, Monyea Pratt și Roberts Blumbergs au avut câte 14 puncte, 6 recuperări pentru CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea a ajuns la 9-1 și menține activă seria de victorii în Liga Națională. Aceasta a ajuns la 16. BC CSU Sibiu are 4-7 la general după acest meci în TOP 10.

Foto: Roby Boros