Victorie pe revenire pentru CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a recuperat un deficit de 14 lungimi pentru a se impune în confruntarea cu CSM Galați, scor 87-69, în ziua a 2-a a turneului de Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea în cursul zilei de vineri (11.12).

Formația orădeană a început cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Partida a început extrem de modest pentru roș-albaștri. Aceștia nu au contat în spațiul de trei secunde, fiind dominați copios la recuperare, dar și în ceea ce privește finalizarea. Jocul ofensiv al CSM-ului a existat pur și simplu din aruncări de la distanță. În aceste condiții, CSM Galați – o echipă motivată și combativă – s-a desprins la un maxim de 14 lungimi. Finalul reprizei a consemnat un ușor reviriment al orădenilor, scorul la jumătatea partidei fiind de 40-33.

Repriza secundă a arătat o altă față pentru CSM CSU Oradea. Roș-albaștrii s-au apărat zonă și au limitat nivelul de intensitate din jocul formației gălățene. Aceasta a terminat cu 23 posesii pierdute, transformate de bihoreni în 26 puncte. Totodată, elevii lui Cristian Achim au alimentat ofensiva, având o seară excelentă de la semicerc, cu 17/34 la acest procedeu. Dacă la jumătatea meciului CSM-ul avea cu opt recuperări mai puțin, la final Oradea a avut cu nouă mingi mai mult câștigate la panou.

Dragan Zekovic a totalizat 19 puncte, 2 intercepții, Aaron Broussard a adăugat 17 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții, Giordan Watson a încheiat cu 17 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 4 intercepții pentru 31 la eficiență, iar Stephen Holt a încheiat cu 14 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, James Eads, Maksim Sturanovic și Kendarrius Hamilton au avut câte 11 puncte pentru CSM Galați.

CSM CSU Oradea are 2-0 la general după acest succes. Următorul adversar este SCM Timișoara, formație ce dispune de același bilanț. Meciul se dispută duminică (13.12), ora 19:30, fiind transmis în direct la DigiSport.