Victorie pe terenul lui Steaua București

CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui CSA Steaua București, scor 95-80, într-un meci din etapa a 27-a contând pentru sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc la București, sâmbătă (02.04).

Partida a început cu Richard, Holt, Fometescu, Green și Baciu. Jocul a fost echilibrat, niciuna dintre protagoniste nereușind să se desprindă pe tabela de marcaj. Cu această ocazie s-a consemnat debutul lui Strahinja Jovanovic în uniforma orădeană. Apărarea CSM-ului a fost depășită în numeroase rânduri pe tot parcursul primei secvențe, încasând 28 puncte și a înscris 24.

Secvența a 2-a a fost mai bună din punct de vedere defensiv, însă orădenii au avut dificultăți la linia de pedeapsă. Unitatea a 2-a a adus 20 puncte în prima jumătate, dar Steaua a dominat în spațiul de trei secunde, acolo unde raportul punctelor marcate la jumătatea meciului era de 20-8. La jumătatea partidei scorul era de 45-44 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat cu opt puncte în succesiune pentru CSM Oradea. Alex Gavrilovic a ieșit la rampă în atac, după care s-a evidențiat de două ori în defensivă. Steaua a încercat să revină, dar bihorenii au afost impresionanți de la mare distanță cu 15 reușite și 56% la semicerc după 30 minute de joc. Bobe Nicolescu a transformat o astfel de aruncare pe sirenă și a mărit pentru prima dată avantajul la 11 puncte, scor 70-59.

Jocul ofensiv a continuat să fie eficient și a ținut Oradea în avantaj de zece puncte, forțându-i pe militari să ceară timeout în minutul 34. CSM Oradea a rămas în control până la final, avantajul urcând la 16 lungimi în mintul 37.

Kris Richard a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, Alex Gavrilovic a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, Nikola Markovic a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Mark Ogden a avut 11 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Terrell Carter a reușit 24 puncte, 9 recuperări, iar Davor Konjevic a adăugat 15 puncte, 6 recuperări pentru Steaua.

Strahinja Jovanovic a debutat cu această ocazie pentru CSM CSU Oradea. El a avut 5 puncter și 6 pase decisive.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 16-7. Următorul meci are loc miercuri (06.04), ora 18:00, în compania lui Dinamo București, la Arena Antonio Alexe.