Victorie pentru România, înfrângere pentru Lituania

Jucătorii legitimați la CSM CSU Oradea, convocați la echipele naționale, au disputat noi jocuri oficiale duminică (26.02) în precalificările FIBA EuroBasket 2025, respectiv în calificările FIBA Basketball World Cup 2023.

România a învins Cipru, scor 75-50. Partida a avut loc la Pitești, fiind controlată în totalitate de compatrioți.

Căpitan al echipei, Bobe Nicolescu a fost titularizat și a bifat 15 minute pe parchetul noii Pitești Arena. El a contabilizat 10 puncte, fiind al 2-lea marcator al României. Bobe a adăugat 3 recuperări și o pasă decisivă, două intercepții, pierzând posesia în trei rânduri. Nicolescu a avut 10 la eficiență și 18 la +/-.

Tudor Gheorghe (foto) a jucat 18 minute, venit fiind de pe bancă. El a contabilizat 2 recuperări, o pasă decisivă, cu două posesii pierdute pentru -2 la eficiență, respectiv 9 la +/-.

Kris Richard nu a fost utilizat în acest meci.

Lituania a cedat în deplasare, pe terenul vicecampioanei olimpice și europene, Franța. Rezultatul final a fost de 70-63.

Donatas Tarolis a avut oportunitatea în acest meci să-l aibă drept oponent pe Victor Wembanyama, unul dintre cei mai talentați jucători de baschet ai tinerei generații. Sportivul legitimat la CSM Oradea a bifat 10 minute de joc, perioadă în care a contribuit cu 4 puncte, o recuperare, o pasă decisivă pentru 5 la eficiență și 1 la +/-.

Cei patru jucători de la CSM CSU Oradea se vor întoarce la club pe parcursul acestor zile. Ei vor primi câteva zile de repaos și refacere, însă la finele acestei săptămâni sunt așteptați pe teren, la jocul cu BC CSU Sibiu, programat sâmbătă (04.03), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Bilete pentru acest meci se găsesc AICI.

Foto: FIBA.basketball