Victorie la Voluntari după un sfert decisiv excelent pe faza ofensivă

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 95-87, în deplasare, în cadrul etapei a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (20.03), în Ilfov.

Jocul a început echilibrat, cele două echipe succedându-se la conducere de șase ori pe tabela de marcaj. Ofensivele s-au remarcat în mod deosebit pe parcursul primelor minute ale partidei. Oradea a avut un procentaj aproape perfect la aruncările de două puncte în primul sfert, dar ilfovenii au fost impresionanți la semicerc. Scorul după zece minute de joc a fost de 27-23 pentru CSM CSU Oradea, după ce bihorenii au condus chiar și cu nouă puncte pe tabela de marcaj.

Sfertul al 2-lea a început extrem de modest pentru roș-albaștri. Oradea nu a găsit soluții în atac, majoritatea acțiunilor încheindu-se cu aruncări pe finalul timpului de atac și fără a găsi o soluție de finalizare, cu încercări contestate. Voluntari a continuat să marcheze de la distanță, având 9 triple cu 64% la acest procedeu după 20 minute de joc. Alte șase schimbări s-au consemnat la conducere pe finalul reprizei. Lucas Tohătan a stabilit scorul după 20 minute, de la linia de pedeapsă, 45-44 pentru CSO Voluntari.

Sfertul al 3-lea a început cu o triplă în contul CSM-ului, dar continuarea a fost favorabilă gazdelor. Voluntari a continuat să marcheze de la mare distanță și s-a desprins la șapte puncte în condițiile unui joc oscilant pentru orădeni. Oradea a avut un final de sfert mai bun și a reușit să egaleze situația la 68 prin Arledge.

Sfertul decisiv a fost controlat de orădeni printr-un joc ofensiv extrem de inspirat și de eficient. Jon Arledge s-a dezlănțuit la finalizare, iar Abdul Gaddy și-a dat drumul după trei secvențe de joc dificile. De asemenea, situațiile de mismatch prin angajarea lui Baciu în spațiul de trei secunde a adus beneficii majore, roș-albaștrii desprinzându-se la zece puncte pe tabela de marcaj. Finalul jocului a fost controlat de bihoreni.

Nijal Pearson a totalizat 21 puncte, 11 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 18 puncte, Kris Richard a avut 15 puncte, 4 pase decisive, iar Jon Arledge a terminat cu 14 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Kodi Justice a reușit 18 puncte pentru CSO Voluntari.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la 12-3 și se menține pe locul al 2-lea în clasament. Următorul meci are loc sâmbătă (23.03), ora 17:15, la Brașov.