Vineri (13.05) demarează finala Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2021/22

Finala Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2021/22 demarează vineri (13.05), la bazinul Ghencea (Steaua) din București. Ultimul act al campionatului opune pe CSA Steaua din localitate și CSM Oradea.

Cele două formații s-au clasat pe primele două locuri ale clasamentului la încheeirea sezonului regulat. Steaua a fost neînvinsă și a obținut punctaj maxim, iar CSM Oradea a venit pe locul al 2-lea, câștigând meciurile disputate în compania celorlalți oponenți.

În prima fază a playoff-ului, cea a semifinalelor, Steaua a trecut de Rapid București. În schimb, CSM Oradea a dispus de Dinamo București. Ambele serii s-au încheiat cu scorul general de 3-0.

Protagoniste ale ultimelor finale de campionat, Steaua București și CSM Oradea s-au confruntat deja de cinci ori în actualul sezon competițional. Patru meciuri s-au consemnat în campionat, iar una în semifinalele Cupei României. De fiecare dată gruparea militară a ieșit învingătoare.

Ultimele 16 titluri naționale în poloul pe apă românesc au fost împărțite între aceste formații. Steaua a câștigat ultimele cinci ediții încheiate. Amintim că CSM Oradea a obținut nouă titluri naționale în succesiune între 2007 și 2015.

Meciul 1 al finalei Superligii Naționale de polo – ediția 2022 se desfășoară vineri (13.05), cu începere de la ora 12:00. Meciul 2 este programat pentru sâmbătă (14.05), tot de la ora 12:00, în aceeași locație.