Vlad Georgescu și Gojko Pijetlovic participă la Campionatul European de polo – ediția 2020, de la Budapesta

Vlad Georgescu, component al CSM Oradea, a marcat un gol în victoria repurtată de echipa națională a României la Campionatul European de polo – ediția 2020, de la Budapesta. Tricolorii au învins Rusia cu scorul de 11-10 în cea de-a 3-a și ultima partidă disputată în faza grupelor.

În primele două partide, România a fost depășită de Olanda, scor 8-9, respectiv Serbia, scor 7-15. Georgescu, jucător aflat la primul sezon sub comanda lui Dorin Costrăș, la Oradea, a marcat câte un gol în compania batavilor și ex-iugoslavilor.

Formația orădeană este reprezentată la turneul de la Budapesta de un alt jucător. Este vorba despre portarul Gojko Pijetlovic, cel care apără buturile Serbiei. Acesta s-a aflat în poartă chiar la meciul Serbiei cu România.

Echipa națională a României se va califica în playoff-ul competiției, de pe locul al 3-lea în Grupa B. Tricolorii se vor duela cu ocupanta locului 2 în Grupa D, cel mai probabil Grecia. În schimb, Serbia se va califica, foarte probabil, direct în sferturile de finală, din postură de câștigătoare a Grupei B.

În echipa națională a României evoluează, la Campionatul European de la Budapesta, jucători care fie au început polo-ul la Oradea, fie au evoluat pentru CSM Oradea în trecut. Aici sunt incluși, între alții Marius Țic, Șerban Abrudan, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa, Robert Gergelyfi, Levente Vancsik și Alexandru Ghiban.