Anwil Wloclawek, următorul adversar al CSM CSU Oradea, tocmai a învins pe terenul liderului din Polonia

CSM CSU Oradea se pregătește pentru un nou meci cu importanță deosebită în plan internațional. Roș-albaștrii urmează să întâlnească liderul Grupei L din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Este vorba despre Anwil Wloclawek, din Polonia.

Partida va avea loc la Hala Mistrzów (în traducere Sala Campionilor), arenă cu capacitate de 4.200 locuri, în cursul zilei de miercuri (01.02), ora 19:30. Jocul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Cunoscuți drept „Rottweilers”, având chiar în siglă în câine de această rasă, cei de la Anwil au 3-1 la general în grupa din cupele europene și se află în fruntea grupei cu două etape rămase de disputat. Polonezii au încheiat șirul jocurilor în deplasare, de unde au obținit două victorii și o înfrângere, urmând să găzduiască ultimele două partide din TOP 16. În schimb, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 2-2 și vine după importantul succes reușit în competiție în confruntarea cu Brose Bamberg.

Anwil se întoarce cu un moral de excepție după o dublă victorie în deplasare repurtată premergător jocului cu CSM CSU Oradea. Echipa din Wloclawek s-a impus pe terenul lui Keravnos BC în etapa a 4-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup, după care au triumfat pe terenul lui Slask Wroclaw, liderul la zi al campionatului din Polonia și echipa care reprezintă această țară în EuroCup.

În cadrul victoriei repurtate în fieful echipei cu cele mai multe trofee din baschetul polonez (Slask are 18 campionate și 14 cupe câștigate pe plan intern), Anwil a fost lipsită de serviciile lui Lee Moore, principalul creator și unul dintre cei mai eficienți jucători din lotul echipei antrenate de Przemyslaw Frasunkiewicz.

Phil Greene a înscris 30 puncte (8 coșuri de trei puncte) și a livrat 5 pase decisive, Luke Petrasek a adăugat 13 puncte, iar Malik Williams și Maciej Bojanowski au totalizat câte 12 puncte fiecare pentru Anwil. Un aport crucial la victorie l-a avut fundașul Kamil Laczynski, acesta livrând 15 pase decisive.

Prin prisma acestui rezultat, Wloclawek oprește o serie de șase înfrângeri în PLK. Anwil a ajuns astfel la 9-9 și se situează pe locul al 7-lea în primul eșalon baschetbalistic al Poloniei la ora actuală.

Citiți și

Prezentare Anwil Wloclawek