CSM CSU Oradea a fost acceptată în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea va evolua în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Clubul nostru a primit confirmarea oficială din partea FIBA Europe – organizatorul competiției – că a fost acceptată între echipele participante.

Așadar, aceasta va fi cea de-a 7-a participare în cupele europene din istorie pentru gruparea orădeană. Aruncăm o privire asupra parcursului echipei orădene pe plan continental în edițiile anterioare.

FIBA Europe a anunțat că data limită pentru înscrierea în FIBA Europe Cup este luni (27.07). Ulterior se va anunța lista completă a echipelor, respectiv modul în care acestea vor accesa competiția. Tragerea la sorți pentru turul preliminar și grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfășura pe data de 18 august anul curent.

Potrivit calendarului, turul preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 se va juca în perioada 23-30 septembrie. Sezonul regulat urmează să demareze pe 14 octombrie.

Similar edițiilor anterioare, pentru a oferi un nivel competițional cât mai ridicat, dar și o participare internațională de durată mai multor echipe, FIBA Europe va permite echipelor eliminate în preliminariile Basketball Champions League să se alăture FIBA Europe Cup, din faza grupelor, dacă echipele respective își doresc acest lucru.

FIBA Europe urmează să stabilească și să anunțe structura exactă a competiției, lista completă a participantelor și procedura pentru tragerea la sorți. Forul continental urmează să anunțe dacă CSM CSU Oradea va intra în competiție din preliminarii sau o va face din faza grupelor. Fără îndoială această decizie va fi influențată de numărul echipelor participante în întregere.

Vom reveni cu informații oficiale pe această cale după ce FIBA Europe ne va informa în acest sens.

Citiți și