CSM CSU Oradea se deplasează în Belgia pentru cel de-al 83-lea meci în cupele europene

CSM CSU Oradea se deplasează în Belgia, acolo unde are programat ultimul meci din sezonul regulat al FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Roș-albaștrii se duelează cu Kangoeroes Mechelen. Partida se dispută miercuri (30.11), ora 21:30, în localitatea Willebroek, la Sporthal De Schalk, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube – FIBA The Basketball Channel.

Formația antrenată de Cristian Achim se situează pe primul loc în Grupa E, având un bilanț general de 4 victorii și o înfrângere. CSM-ul are o serie de patru victorii în FIBA Europe Cup și se află într-o postură favorabilă pentru obținerea calificării în TOP 16.

De cealaltă parte, Kangoeroes Mechelen, echipă ce a obținut a 5-a victorie consecutivă în BNXT League (campionatul unificat al Belgiei și Olandei), are 3-2 la general și se situează pe locul al 3-lea. Belgienii au nevoie de o victorie la cel puțin 26 puncte diferență pentru a obține calificarea în detrimentul lui CSM CSU Oradea. Există și o altă variantă, una prin care atât CSM CSU Oradea, cât și Kangoeroes Mechelen avansează în faza următoare. Pentru asta belgienii trebuie să câștige meciul cu CSM CSU Oradea, iar Cholet Basket să cedeze în jocul cu Rilski Sportist.

Important de precizat este faptul că Cholet și Rilski joacă marți (29.11), adică cu o zi înaintea duelului belgian-român din FIBA Europe Cup. Așadar, la ora meciului direct, Kangoeroes și CSM CSU vor avea informația clară cu privire la situația în celălalt meci al grupei.

Donatas Tarolis are șanse foarte mari să revină pe parchet cu această ocazie. Lituanianul nu a mai jucat din 2 Noiembrie anul curent, el ratând meciurile cu CSM Galați, CSM Constanța și Rilski Sportist. Doni este refăcut, iar condiția sa fizică îi permite să revină pe teren, chiar dacă forma sportivă nu este optimă. Ceilalți componenți ai echipei sunt apți pentru meciul din Belgia.

În schimb, Kangoeroes au jucat ultimele partide în formulă completă. Inclusiv meciul de la finele săptămânii precedente, contând pentru BNXT League. Belgienii au în componență patru jucători străini și o serie de jucători autohtoni cu bogată experiență de joc. Mechelen s-a impus, sâmbătă (26.11), în duelul cu Mons Hainaut, scor 89-80.

Amintim că CSM CSU Oradea nu a jucat în competiția internă după succesul repurtat în Bulgaria. Roș-albaștrii au disputat în devans meciul cu CSM Galați pentru a se putea recupera și pregăti corespunzător jocul din Belgia, în compania unei echipe extrem de ambițioase și combative, recunoscută pentru nivelul ridicat cu care prestează în jocurile de pe teren propriu.

Trebuie notat că Kangoroes nu au propria sală omologată pentru meciuri internaționale. Astfel, amintita grupare susține jocurile de pe teren propriu în FIBA Europe Cup la Willebroek, localitate situată la distanță de aproximativ 15 km de Mechelen. De altfel, sala din Willebroek a fost utilizată de Kangoeroes și în întrecerea internă înaintea mutării clubului în Mechelen, în 2018.

Va fi primul meci susținut de CSM Oradea în Belgia. Amintim că în tur, la Oradea Arena, roș-albaștrii au învins cu scorul de 98-76.

Suporterii care doresc să susțină CSM Oradea în partida din Belgia pot achiziționa bilete AICI.

Citiți și

Situația în Grupa E din FIBA Europe Cup înaintea ultimei etape – CSM Oradea