CSM CSU Oradea se deplasează la Cholet pentru startul aventurii în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea pleacă în Franța, acolo unde miercuri (12.10) – cu ocazia Zilei Municipiului Oradea – începe aventura internațională în sezonul competițional 2022/23. Roș-albaștrii întâlnesc Cholet Basket în prima etapă din Grupa E în FIBA Europe Cup.

După victoria repurtată pe teren propriu la prima apariție oficială în Oradea Arena, CSM CSU Oradea are un moral foarte bun și un efectiv aproape complet pentru deplasarea din Hexagon. Echipa antrenată de Cristian Achim se deplasează la Cholet pe parcursul zilei de marți (11.10), fiind lipsită de Enzo Vescan, încă nerefăcut după accidentarea suferită în presezon. În schimb, Tudor Gheorghe se antrenează alături de ceilalți componenți ai echipei și se află în delegația oficială.

Adversar este o echipă ce a evoluat în playoff-ul campionatului din Franța în sezonul precedent. Cholet a deschis noul sezon cu o surpriză de proporții, depășind pe LDLC Asvel Villeurbane, campioana ultimelor trei ediții din Hexagon. Ulterior, Cholet a găzduit și câștigat turneul preliminar FIBA Europe Cup ce i-a asigurat prezența în Grupa E, pentru ca la ultima apariție să învingă o altă forță a baschetului francez, Strasbourg IG.

Echipa orădeană se confruntă cu un nume de mare tradiție în baschetul francez. Cholet este de 35 ani în primul eșalon, perioadă în care a strâns 23 de campanii în cupele europene. A câștigat mai multe trofee, precum titlul de campioană a Franței, cupe și cupe ale ligii, având și o finală europeană disputată.

Actualmente, Cholet Basket dispune de un buget generos, cifrat undeva la peste 5.5 milioane euro pentru sezonul 2022/23. Amintita grupare depune eforturi pentru a urca în ierarhii într-un baschet francez extrem de potent, cu numeroși tineri de mare talent și cu un campionat național în care se investesc tot mai mulți bani. Franța este vicecampioană olimpică și europeană, respectiv medaliată cu bronz la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial. Așadar, vorbim despre una dintre principalele forțe ale jocului cu mingea la coș de pe planetă.

Cholet respectă sistemul francez. Lotul de jucători cuprinde sportivi cu calități fizice și atletice de invidiat. Forța la recuperare, agresivitatea defensivă și jocul pe tranziție sunt principalele arme ale primului adversar întâlnit de CSM Oradea pe plan extern în noua ediție FIBA Europe Cup. Este limpede că o zi inspirată în atac, organizarea în ambele faze și efortul suplimentar din partea fiecărui component al echipei sunt elementele de bază, alături de o pregătire în amănunt a jocului în plan tactic.

Se anunță o provocare deosebit de dificilă pentru CSM CSU Oradea. Cu toate acestea, delegația roș-albastră pleacă încrezătoare într-o nouă campanie europeană, după trei sezoane impresionante în FIBA Europe Cup, unde s-a numărat între cele mai bune 16, 3, respectiv 8 echipe în ordine cronologică.

Meciul se dispută miercuri (12.10), ora 21:00. El este transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

În celălalt meci al Grupei E, tot miercuri, de la ora 19, Rilski Sportist (Bulgaria) primește vizita lui Kangoeroes Mechelen (Belgia).

Citiți și

FIBA Europe Cup – Adversari: Cine este Cholet Basket?