CSM CSU Oradea și Cholet Basket se duelează în cursul serii de miercuri (02.11), la Oradea Arena

CSM CSU Oradea primește vizita lui Cholet Basket în cadrul etapei a 4-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Meciul are loc miercuri (02.11), cu începere de la ora 19:00.

Este o seară importantă pentru baschetul românesc. O seară importantă pentru sportul orădean. Oaspete este o echipă cu resurse financiare, sportive și tradiționale de excepție. Cu toate că provine dintr-o localitate mică, Cholet Basket înglobează la ora actuală numeroase elemente ce o fac un adversar redutabil pentru oricine. Mai mult decât atât vorbim despre o reprezentantă a țării care în prezent este vicecampioană olimpică și europeană la baschet masculin, dă peste zece jucători în NBA și aproximativ 25 în Euroligă.

CSM CSU Oradea are un început de sezon foarte bun, ce a cuprins calificarea la turneul final de Cupa României, un bilanț pozitiv în FIBA Europe Cup, respectiv un start solid în Liga Națională, acolo unde a înregistrat o singură sincopă până la această oră. Jocul roș-albaștrilor a fost de multe ori electrizant, purtat în viteză și pigmentat cu numeroase acțiuni spectaculoase, plăcute publicului spectator. Nu au lipsit momentele de joc neinspirat, respectiv dificultăți la recuperare, cu precădere sub propriul panou, dar până în prezent formația pregătită de Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău a repurtat șapte victorii din totalul de nouă apariții în toate competițiile cu caracter oficial în sezonul 2022/23.

Cholet Basket este o grupare ce mizează pe patru jucători americani, extrem de experimentați și care se completează reciproc în manieră remarcabilă. Perry Ellis este jucătorul cel mai strălucitor din punct de vedere statistic până în prezent, cu precizarea că jucători precum TJ Campbell și Dominic Artis dispun de un potențial extraordinar, fiind deosebit de periculoși în faza ofensivă, primul având o capacitate de efort impresionantă, pe care o etalează și în apărare. Francezii mizează și pe experiența lui Kim Tillie, respectiv Borris Dallo, respectiv pe potențialul mai multor jucători tineri de mare perspectivă.

Staff-ul medical al CSM Oradea depune eforturi pentru a-l recupera pe Erick Neal până la ora primului angajament. Americanul a suferit o accidentare la mână în timpul unui antrenament premergător deplasării la București, de la finele săptămânii precedente. Jucătorul american este unul dintre oamenii de bază în ofensiva roș-albaștrilor, calitățile sale fiind de mare utilitate întregii echipe.

De cealaltă parte, Cholet a evoluat în formulă completă la precedenta apariție, consemnată sâmbătă (29.10), la Paris, acolo unde a înregistrat o victorie la diferență de nouă puncte, bifând cea de-a 2-a victorie în deplasare în fieful unei echipe angrenate în EuroCup.

Formația antrenată de Laurent Vila are un buget cifrat undeva la sume de aproape șase milioane euro în sezonul 2022/23. Această sumă vine în completarea unei bogate tradiții în jocul de baschet din Hexagon, Cholet având deja opt jucători recrutați de echipele din NBA. În plus, clubul din comuna Cholet are o bogată experiență internațională, jucând aproape anual în cupele europene pe parcursul ultimelor trei decenii.

Bilete se pot achiziționa de AICI. Abonamentele sunt valabile la acest eveniment. Informații utile cu privire la accesul spectatorilor în Oradea Arena se găsesc AICI.

Partida este transmisă în direct pe DigiSport 4, respectiv pe internet prin intermediul canalului YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Acesta esteultimul meci înaintea pauzei destinate echipelor naționale. Următorul meci oficial al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea este programat sâmbătă (19.11), ora 19:00, tot la Oradea Arena. Adversar va fi atunci CSM Constanța.

Situația în Grupa E la startul returului se prezintă în felul următor:

1. Cholet Basket – 2/1
2. CSM CSU Oradea – 2/1
3. Kangoeroes Mechelen – 2/1
4. Rilski Sportist – 0/3

Miercuri (02.11), cu începere de la ora 20:30, Kangoeroes Mechelen primesc vizita lui Rilski Sportist.

Foto: Roby Boros