Înfrângere în Meciul 2 al seriei cu Dinamo București

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Dinamo București, scor 62-79, în Meciul 2 din primul tur al playoff-ului în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida s-a disputat vineri (06.05).

Roș-albaștrii au început extrem de modest jocul. Lipsiți de inspirație, dar și fără intensitate, elevii lui Cristian Achim s-au văzut depășiți la toate capitolele. Aruncarea de trei puncte a fost inexistentă pe tot parcursul primei secvențe, două reușite pe recuperare ofensivă și câteva aruncări semnate Mark Ogden, de la semidistanță, fiind singurele realizări în atac pentru Oradea. Drept consecință, Dinamo București s-a desprins la 19-12 în prima secvență.

Ecartul a urcat la 13 lungimi în debutul secvenței a 2-a. Gavrilovic a întâmpinat din nou probleme cu greșelile personale, fiind retras pe bancă. O altă problemă a reprezentat-o greșeala antisportivă comisă de Dovis Bickauskis. CSM-ul a avut prezență la recuperare, dar nu a găsit soluții împotriva lui Antonio Năsturescu. Pe finalul reprizei s-a consemnat un reviriment al bihorenilor. Două reușite de pe semicerc, semnate Holt și Bickauskis reușind să aducă Oradea la două posesii, scor 40-36, după 20 minute de joc.

Secvența a 3-a a fost dominată în totalitate de gazde. Ricky Tarrant a înscris 12 puncte și a alimentat ofensiva formației bucureștene. De cealaltă parte realizările ofensive au fost o raritate, jocul echipei din Oradea fiind deficitar la toate capitolele. Astfel, ecartul a urcat la 15 puncte, scor 62-47, după 30 minute de joc.

Sfertul decisiv nu a adus schimbarea. Diferența a urcat la peste 20 puncte pe tabela de marcaj. Jocul echipei orădene a fost lipsit de inspirație și reacție pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Antrenorul Cristian Achim a renunțat la joc, optând să retragă pe bancă jucătorii utilizați cu regularitate pe finalul jocurilor.

Nikola Markovic a totalizat 11 puncte, Mark Ogden, Kris Richard și Garlon Green având câte 10 puncte. De cealaltă parte, Ricky Tarrant a reușit 17 puncte.

Scorul general a devenit 1-1. Seria se întoarce la Oradea pentru Meciul 3. Acesta va avea loc luni (09.05), la Arena Antonio Alexe.