Pedja Stamenkovic va juca pentru CSM CSU Oradea

Pedja Stamenkovic se alătură lui CSM CSU Oradea. Sportivul în vârstă de 29 ani, înalt de 1.90 metri, este fundaș. Originar din Serbia, baschetbalistul amintit sosește de la Aix Maurienne, din Franța. Stamenkovic a jucat în trei campionate pe parcursul sezonului 2016/17. Este vorba despre Slovacia, Polonia și Franța.

A început sezonul alături de Trefl Sopot, în Polonia. Aici a jucat 13 partide și a avut medii statistice de 2.8 puncte, 1.7 pase decisive, 1.5 recuperări și 0.7 intercepții pentru 1.7 la eficiență în 16.6 minute pe meci.

Alături de Handlova a jucat 16 meciuri în campionatul slovac și a avut medii statistice de 11.1 puncte, 5.1 recuperări, 5.3 pase decisive, 1.4 intercepții și 0.7 capace pentru 18.2 la eficiență în 30.1 minute pe partidă.

În finalul stagiunii a bifat patru prezențe pentru Aix Maurienne, în cel de-al 2-lea eșalon din Hexagon. Aici a contavilizat 5.0 puncte, 4.3 pase decisive și 1.3 recuperări pentru 6.8 la eficiență în 19.5 minute pe partidă.

Stamenkovic a evoluat în primul eșalon baschetbalistic al României pe parcursul sezonului 2014/15, alături de BCM U Pitești. El a avut 17 prezențe în LNBM și două în Cupa Românie, bifând medii statistice de 5.9 puncte, 2.9 pase decisive, 2.5 recuperări, 0.6 intercepții pentru 5.4 la eficiență în aproape 22 minute pe partidă.

De-a lungul carierei, Stamenkovic a mai jucat în Bulgaria și Serbia. Este vorba despre Borac Cacak, FMP, Steaua Roșie Belgrad (toate Serbia) și Cherno More Varna (Bulgaria).

Pedja Stamenkovic vine la Oradea sub forma unui așa numit „contract deschis”. El poate accepta orice ofertă vine pe numele său după încheierea preliminariilor FIBA Europe Cup.

Această decizie este argumentată prin nevoia echipei de a se antrena în această perioadă, trei jucători de pozițiile 1-2-3 nefiind disponibili CSM-ului întrucât ei se află în programul echipelor naționale. Totodată, potrivit regulamentului specific din FIBA Europe Cup – ediția 2017/18, fiecare echipă, indiferent de țara de proveniență și de regulamentul specific din competiția internă, este obligată să înscrie cel puțin cinci jucători autohtoni pe o foaie de arbitraj ce include 12 nume. Cu alte cuvinte, este posibilă folosirea de șapte jucători străini în următoarea stagiune continentală.

Reamintim că în debutul noului sezon, CSM CSU Oradea va juca o dublă eliminatorie în compania bulgarilor de la Balkan Botevgrad. Totodată, dacă va trece de acest adversar, formația antrenată de Cristian Achim va disputa un al 2-lea tur preliminar în FIBA Europe Cup, adversar urmând să fie echipa maghiară Falco Szombathely.

Imagini cu Stamenkovic în acțiune pe parcusul ultimului sezon: